Update Vechtsportautoriteit; alle sportclubs en trainingslocaties gesloten

Update Vechtsportautoriteit; alle sportclubs en trainingslocaties gesloten

De Nederlandse regering heeft een verbod uitgevaardigd voor alle evenementen waarbij meer dan 100 personen bijeenkomen, waaronder alle sportwedstrijden, tot en met 6 april. Ook alle sport- en fitnessclubs worden per direct en in elk geval tot die datum gesloten. De VA dringt er bij iedereen op aan om deze maatregelen te respecteren. Partijen die dit niet doen, of tegen de geest van dit besluit proberen de maatregelen te omzeilen, riskeren door de VA te worden uitgesloten van de sport, door middel van intrekking van het convenant of de promotorslicentie, of door uitsluiting van het Keurmerk Vechtsportautoriteit voor sportscholen.

De VA roept iedereen op verantwoordelijkheid te nemen en bij te dragen aan de beperking van de verspreiding van het coronavirus.

Het kabinet heeft voor heel Nederland ook opgeroepen sociale contacten in het algemeen sterk te verminderen. Deze oproep wordt ook ondersteund door de sportkoepel NOC*NSF, waarvan de VA geassocieerd lid is. De Nederlandse sport wordt opgeroepen om alle andere (club)bijeenkomsten zoals trainingen, overleggen, vergaderingen en vieringen ook af te gelasten.

UPDATE: Na het verbod op evenementen, dat op 12 maart werd ingesteld, kondigde de regering zondagmiddag nieuwe maartregelen aan, waaronder de onmiddellijke sluiting van alle sport- en fitnessclubs. Ook kwam er het aanvullend advies bij van NOC*NSF om ook alle trainingslocaties voor topsporters te sluiten. Dit geldt dus ook voor sporters waarvoor in de afgelopen dagen een ge├»soleerde trainingssetting tot stand is gebracht.

De VA wenst iedereen die direct of indirect getroffen wordt alle sterkte in deze bijzondere omstandigheden.

Iedereen met vragen verwijzen wij naar twee websites met informatie over de laatste stand van zaken en de aanbevelingen van de autoriteiten. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) biedt algemene informatie, actuele informatie, en een handig overzicht van veelgestelde vragen en antwoorden. Op de centrale pagina van de Gemeenschappelijke Gezondheidsdiensten (GGD) wordt verwezen naar de gemeentelijke en regionale GGD’s die informatie bieden over specifieke regio’s.

Wij dringen er nadrukkelijk op aan om de aanbevelingen van de autoriteiten op te volgen.

Zodra bij ons nieuwe relevante informatie bekend wordt, bijvoorbeeld over de periode na 31 maart, zullen wij die ook hier delen.