UPDATE COVID-19 MAATREGELEN

UPDATE COVID-19 MAATREGELEN

Aanscherping corona-maatregelen: geen groepslessen meer

Geplaatst op vechtsport autoriteit: 04-11-2020 

De regering heeft de maatregelen ter bestrijding van de corona-pandemie aangescherpt. Voor de (vecht)sport is bepaald dat groepslessen vanaf woensdag 4 november 22:00 uur voorlopig zijn verboden. De maatregelen gelden tot en met 18 november.

Dinsdagavond kondigde de regering aan dat voor de sportsector groepslessen zijn verboden. Wat dit precies betekende voor de vechtsport, was niet meteen duidelijk. Sportkoepel NOC*NSF en het Platform Ondernemende Sportaanbieders hebben hierover woensdag uitvoerig overlegd met het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

De uitleg van de overheid is nu: vechtsportscholen mogen geen groepslessen geven, maar wel mensen ‘vrij’ laten trainen. Sporters mogen geen groepjes vormen van meer dan twee personen, exclusief instructeur. Dit geldt zowel binnen als buiten. Het maximum van 30 mensen per ruimte blijft gehandhaafd, net als de anderhalvemeterregel.  

Mocht deze uitleg gewijzigd worden, dan zal de VA dit communiceren.

De overige eerder ingevoerde maatregelen, bijvoorbeeld met betrekking tot registratie, blijven gelden. Voor jeugd verandert er niets. Het Protocol Vechtsporttraining wordt zo snel mogelijk bijgewerkt.

De lokale overheid blijft het laatste woord houden. Zoek als sportschool daarom contact met je gemeenten voor precieze afstemming.

Het protocol verantwoord sporten van NOC*NS