MUAY THAI/ KICKBOXING

MUAY THAI/ KICKBOXING

Mido Gym verzorgt trainingen Muay thai Kickboxing o.lv. een rijkserkende Leraar Martial arts voor recreanten (beginners & gevorderd) en wedstrijdvechters:

  • Beginnersmodule Kickboxing 14+
  • Muay Thai/Kickboxing 14+
  • Muay Thai/ Kickboxing wedstrijdvechters

GESCHIEDENIS MUAY THAI/ KICKBOXING NL
Wereldwijd worden er vechtsportevenementen zoals Glory, K-1, Kunlun en Ballator Kickboxing georganiseerd en uitgezonden op tv. Zelfs mensen zonder affiniteit met vechtsport, komen massaal kijken naar deze spectaculaire evenementen. Kickboksen is ontstaan vanuit verschillende achtergronden in het ongewapende gevecht.

In begin jaren zestig reisde een aantal japanse karate experts, onder leiding van de legendarische Japanse Kyokushin Kai Kan karate expert Oyama Kenji Kurosaki, naar Thailand, om daar onder Muay Thai regels op te nemen tegen Thaise kampioenen. Onder die omstandigheden bleek het niet mogelijk voor de japanners om de Thaise te verslaan. Bij terugkomst in Japan besloot Kurosaki zijn leerlingen te trainen met nieuwe trainingsmethodes. Het was Kurosaki’s leerling Shima die in 1972, als eerste buitenlander, een Muay Thai kampioen versloeg op zijn eigen regels. In 1978 versloeg Kurosaki’s leerling Toshio Fujiwara in een wereldtitel gevecht, de Thaise kampioen en werd daardoor de eerste buitenlandse Muay Thai kampioen.

In 1975 trokken een drietal Nederlandse Kyokushin beoefenaars (Jan Plas, Peter van de Hemel en Jan van Looijen) naar Japan om Kyokushin te gaan trainen. In Japan………lees verder