HERVATTEN VOLWASSENEN

HERVATTEN VOLWASSENEN

Geachte leden Mido Gym,
Na de herstart van onze outdoortrainingen dinsdag (stadspark) en donderdag (parkeerterrein) 12-18 jaar, gaat de regering ook volwassenen, vanaf 11 mei 2020, meer ruimte geven om te sporten. Dit maakte premier Rutte bekend tijdens de persconferentie van 6 mei. Helaas is de boodschap voor sportscholen, dat zij vooral geduld moeten opbrengen. Voor hen is 1 september voorlopig de datum, maar de premier wil dat de sector met de overheid bekijkt of dit moment naar voren kan worden gehaald.

De belangrijkste maatregelen voor onze sporten:

Vanaf 11 mei mogen volwassenen eventueel wel buiten sporten, en onder de bekende voorwaarden: anderhalve meter afstand, geen contact (dus geen sparring, padstraining of wedstrijden) en thuis douchen.

Voor de opening van sportscholen wordt vooralsnog de datum van 1 september genoemd. Daarbij gaf Rutte de voetnoot dat met de sector wordt bekeken of het mogelijk is om dit te vervroegen. Hierop heeft de Nederlandse vechtsportautoriteit ‘in samenwerking met de Koninklijke Nederlandse Krachtsport & Fitness Bond, de Judo Bond Nederland en de Nederlandse Boksbond’ vrijdag 8 mei 2020 gezamenlijk een brandbrief verzonden aan het kabinet. Hierin wordt uitgelegd welke rampzalige gevolgen sluiting van sportscholen tot 1 september zal hebben: klik HIER voor de brandbrief vechtsportsector

NAAR AANLEIDING VAN HET BOVENSTAANDE, WILLEN WE INVENTARISEREN WIE DE BEHOEFTE HEEFT, OM DEEL NEMEN AAN OUTDOORTRAININGEN? OM HET EEN EN ANDER GOED AF TE STEMMEN OP ELKAAR, VRAGEN WIJ JULLIE OM ZO SNEL MOGELIJK HIEROP TE REAGEREN PER MAIL.

PROTOCOL UPDATE-3 klik HIER